Salut decizia adoptată de Consiliul Republican al PSRM

Salut decizia adoptată de Consiliul Republican al PSRM de a iniția dialogul politic în Parlament pentru a asigura stabilitatea politică și o guvernare eficientă pe termen lung.

89157765_4152835091409131_4436393340627320832_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&_nc_ohc=H_-koEbUHPMAX_pLOu0&_nc_ht=scontent.fkiv1-1 Salut decizia adoptată de Consiliul Republican al PSRM

În vizitele săptămânale pe care le fac în teritoriu oamenii îmi spun că sunt revoltați de probabilitatea de a avea alegeri anticipate și cer partidelor să respecte votul primit, să lucreze în Parlament, nu să lupte pentru a declanșa noi alegeri. Astfel, decizia PSRM de a evita anticipatele este una de responsabilitate politică și în acord cu așteptările cetățenilor.

Ca Președinte al Republicii Moldova voi sprijini orice coaliție care va avea ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor. Am susținut deplin și coaliția anterioară între PSRM și Blocul ACUM, chiar dacă erau partide cu viziuni politice foarte diferite, însă am considerat și consider în continuare că pe primul plan trebuie puse interesele tuturor cetățenilor, trebuie să încetăm să divizăm țara pe criterii geopolitice false sau interese de partid.

Regret că liderii Blocului ACUM se luptă acum între ei care să candideze la prezidențiale, în loc să se concentreze pe problemele prioritare ale cetățenilor, sa meargă la dialog cu PSRM și să formeze o coaliție stabilă de guvernare. Alternativa pe care ei o propun, alegerile parlamentare anticipate, este una împotriva voinței cetățenilor. De aceea fac un nou apel la toate partidele parlamentare ca în activitatea lor să pună pe primul plan rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă cetățenii, nu rezolvarea unor interese de partid.

În cazul unui răspuns negativ dat eforturilor PSRM de a crea o majoritate politică stabilă,

partidele care nu vor accepta dialogul din parlament sau vor bloca activitatea guvernului, urmează să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, dar și efectele negative generate de criza politică și socială pe care o creează.

Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă care să poată derula proiecte sociale complexe și reforme, pe parcursul întregului său mandat până în 2023. Doar într-un climat de stabilitate se pot obține rezultate care să aducă beneficiile atât de mult așteptate de cetățeni.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.