Reforma Guvernului lovește în mii de profesioniști din administrația publică

Aceștia sunt nevoiți să părăsească locul de muncă, pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, lipsite de competența necesară, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat.
Primesc în fiecare zi plîngeri din partea oamenilor care sunt impuși să renunțe la activitatea lor de-o viață, pe care au făcut-o cu demnitate și profesionalism vreme de 10-20-30 de ani. Așa abordare este inacceptabilă.

Vreau să menționez că atunci cînd am venit la Președinție, am lăsat practic intactă toată echipa de profesioniști din instituție, indiferent de opțiunile lor politice personale. Politicienii vin și pleacă, dar specialiștii în domeniu trebuie să-și păstreze funcțiile, în serviciul statului.

Vă anunț că voi crea în curînd un Sfat al Specialiștilor pe lîngă Președintele Republicii Moldova, în componența căruia vor intra profesioniști de la cele mai importante instituții în țară, și împreună cu ei vom elabora politici de guvernare pentru următorii ani.

Împreună cu Sfatul Specialiștilor, vom decide cum să restabilim în funcție miile de funcționari care sunt dați acum afară și cum să facem reforme ale guvernului pentru oamenii din Moldova. Sfatul Specialiștilor va fi susținut din surse extrabugetare. Rugăm pe toți cei interesați de colaborare și implicare să expedieze CV-urile la adresa electronică: presa@prm.md.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.