Răspuns lui Sturza

Răspuns lui Sturza:

Candidatul președintelui Timofti, domnul Ion Sturza, mi-a solicitat o întrevedere, în încercarea probabil de a obține votul deputaților socialisti în Parlament.

Îi răspund pe această cale candidatului Sturza că Partidul Socialiștilor a luat o atitudine și o poziție clară față de situația politică din țară. 

Nu votăm niciun candidat la funcția de premier sau de președinte în actualul format al legislaturii.

Și, oricum, pentru candidatul Sturza nu am fi votat în niciun format legislativ posibil. Pentru noi, ca și pentru majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, Ion Sturza a pierdut credibilitatea și legitimitatea politică încă la sfîrșitul anilor 1990.

Niciodată nu vor fi date uitării măsurile antisociale pe care le-ați adoptat, restanțele de jumătate de an la salarii, plățile în caloși și produse alimentare, aroganța cu care ați tratat oamenii simpli.

Așa că, domnule Sturza, ca să nu pierdem nici timpul nostru, nici timpul dumitale, din partea fracțiunii socialiste vă transmitem că nu veți avea votul deputaților noștri. 

Mai mult decît atît, vom examina în fracțiune dacă în general vom fi prezenți la acea ședință parlamentară.

Vă dorim să aveți cît mai puține voturi și să vă treziți la realitate. Poate o să vă tratați de înfumurare. 

Plecați mai bine acolo unde vi-i casa, peste Prut – așa veți face măcar un lucru bun pentru moldoveni.

Socialistii nu vor face jocul nici unei grupari oligarhice care lupta acum pentru preluarea controlului deplin asupra Moldovei. Obiectivul nostru este să ajungem cît mai rapid la alegeri anticipate, pentru a salva Moldova de clanurile oligarhice, pentru a reface economia țării și a reda oamenilor încredere în viitor. Sperăm ca după 29 ianuarie alegerile anticipate să devină inevitabile.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.