Raionul Ocnita este unul din putinele raioane din Moldova

Raionul Ocnita este unul din putinele raioane din Moldova unde nu au fost inchise masiv scolile din sate. In aceasta localitate, satul Mereseuca (apropo primar de la PD), Ministerul Educatiei intentioneaza sa inchida scoala incepind cu 1 septembrie – nu ajung resurse financiare in marime de 280 mii lei. Este foarte cinic din partea guvernarii eurounioniste sa admiti si sa participi la furturi de miliarde din sectorul bancar si sa inchizi scolile pentru ca nu pot gasi citeva zeci de mii de lei. Din cauza guvernantilor micutii din acest sat vor fi nevoiti zilnic sa faca kilometri pina la scoala din satul vecin.

In total in raionul Ocnita sunt 5 sate cu probleme similare. Deficitul de resurse financiare este de 1,5 mln lei. Impreuna cu presedintele raionului ales din partea PSRM vom face tot posibilul si vom gasi sursele necesare pentru ca aceste scoli sa nu fie inchise. In caz de necesitate vom aloca fondurilor necesare din partea Fundatitei de binefacere Solutia si Campaniei Nationale Iubesc Moldova. Va fi un exemplu si pentru alte raioane, dar si pentru guvernanti, ca se poate si altfel de hotarit problemele din localitatile rurale.
Statul e obligat sa asigure ca in fiecare sat sa existe: scoala, gradinita, punct medical, apa si canalizare, … Sunt functiile sociale ale guvernarii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.