Publicarea raportului KROLL: un act de disperare sau un show bine regizat?

Publicarea raportului KROLL, cu citeva zile inante ca acesta sa intre in posesia opozitiei si societatii civile este mai degraba un act de disperare, decit de curaj politic.

Presiunile opozitiei si ale societatii civile au impus oligarhii sa jertfeasca macar cu ceva. Dar chiar si in aceste conditii unii oligarhi incearca sa scoata ceva dividende politice din aceasta (blogerasii si media aservite au inceput deja sa lustruiasca imaginea unora).

In acest raport se descrie foarte clar ceea despre ce societatea vorbeste mai bine de jumatate de an. Oare institutiile abilitate si guvernantii nu stiau? Aveau nevoie de un raport costisitor?

In fruntea principalelor institutii de stat care trebuiau sa impedice jaful de miliarde au fost si sunt in continuare oamenii Partidului Liberal Democrat, Partidului Democrat si Partidului Liberal (Ministerul de Finante, Procuratura Generala, Centrul National Anticoruptie, Ministerul Economiei, Banca Nationala a Moldovei).

Credeti ca conducatorii acestor partide nu au fost informati de subalternii sai despre ceea ce se intimpla in banci pe parcursul anilor 2011-2014?

Credeti ca Shor putea face asa jaf de proprtii fara a fi tutelat, protejat de Filat, Plahotniuc si Ghimpu?

Important este ce va urma.

Sa nu asistam impreuna la un show bine regizat prin care sa se dea drumul la aburi din cazan sis a urmeze doar schimbarea unor demnitari in fruntea guvernului si in unele institutii statale (выпустить пар и поменять “шило” на “мыло”).

Trebuie sa fim foarte prudenti si sa nu ne dam maguliti de acest joc disperat al oligarhilor. A fost cistigata doar o batalie. Lupta trebuie continuata.

Unica solutie de eliberare a statului captiv sunt alegerile parlamentare anticipate si eliminarea oligarhilor si oligarhiei din institutiile statului.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.