Am avut o întrevedere cu guvernatorul de la Sankt Petersburg, Gheorghe Poltavcenko

Am avut o întrevedere cu guvernatorul de la Sankt Petersburg, Gheorghe Poltavcenko, care se află în Moldova cu o vizită de lucru. Organizarea acestei vizite de Ziua Rusiei este o dovadă a respectului manifestat de partea rusă faţă de Republica Moldova.

În cadrul discuţiei mi-am exprimat satisfacţia în legătură cu evoluţia cooperării moldo-ruse în ultima jumătate de an.
Mai multe înţelegeri la care s-a ajuns în cadrul întrevederilor mele cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se realizează cu succes, în pofida multiplelor dificultăți şi obstacole care apar în cale. Am mulțumit părţii ruse pentru posibilitatea oferită pentru un număr suplimentar de întreprinderi de vinificaţie din Moldova să-şi reia exporturile pe piaţa rusă. În mod special, am exprimat recunoştinţă pentru măsurile întreprinse în scopul legalizării şederii pe teritoriul Rusiei a zeci de mii de migranţi muncitori moldoveni, care au posibilitatea să-și activeze în continuare în Rusia.
Vorbind despre colaborarea regională, am menţionat necesitatea deschiderii unui consulat al Republicii Moldova la Sankt Petersburg. Este o decizie extrem de importantă pentru aproximativ 200 de mii de compatrioţi, care muncesc în această regiune, precum şi pentru agenţii economici din Moldova.

Am discutat modalităţile de preluare a celor mai bune practici ale Sankt Petersburgului în realizarea programelor urbane.

Totodată am abordat posibilitatea inaugurării unui punct de trecere suplimentar pentru agenţii economici din RM în scopul asigurării accesului produselor moldoveneşti în raioanele de nord ale Rusiei.

Am vorbit despre extinderea contactelor de afacere între cercurile de afaceri din ţările noastre, despre atragerea de investiţii ruseşti în economia Moldovei, dar şi despre continuarea dezvoltării cooperării moldo-ruse în sfera cultural-umanitară. În acest context, am convenit asupra organizării unui turneu al Ansamblului de dansuri populare „Joc” la Sankt Petersburg, pînă la finele acestui an.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.