Propun să privim cu mai multă calmitate declarațiile care se aud de peste Nistru

Propun să privim cu mai multă calmitate declarațiile care se aud de peste Nistru și să le analizăm în contextul campaniei electorale de acolo.

Totodată, chiar dacă e vorba de mesaje de campanie, consider că domnul Șevciuc exagerează atunci cînd promovează ideea de alipire a regiunii transnistrene la Rusia. Această regiune a fost, este și va fi parte componentă a Republicii Moldova. Și eu sper foarte mult că în cele din urmă vom găsi în comun cu partenerii externi o formulă optimă de reîntregire a țării, care să convină și Chișinăului, și Tiraspolului.

Noi înțelegem că îngrijorările celor de Tiraspol sunt alimentate de unii lideri dezechilibrați din guvernarea eurounionistă de la Chișinău, care pledeaza deschis pentru pierderea statalitatii Republicii Moldova, aderarea la NATO etc.

Eu însă îi asigur pe transnistreni că lucrurile se vor schimba în curînd. Chișinăul va avea un președinte statalist, care va promova neutralitatea și restabilirea relațiilor prietenești cu Rusia, va anihila pericolul unionist. Atunci ne vom putea așeza la masa de negocieri pentru a discuta la modul concret cum reîntregim țara, și de jure, și de facto.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.