Președintele Igor Dodon este politicianul cu cea mai mare credibilitate la oameni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere. Potrivit sondajului de opinie prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova”, Igor Dodon este politicianul cu cea mai mare credibilitate la oameni.

Conform rezultatelor studiului, în președintele țării au încredere 35,6 la sută dintre respondenții care și-au formulat o opțiune.

Igor Dodon este urmat de liderul PAS, Maia Sandu – cu 20,4 procente.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, ocupă locul trei în topul credibilității. Ion Ceban este susținut de 10,7 la sută dintre respondenții deciși.

Președintele PDM, Pavel Filip, s-a plasat pe locul patru în toul politicienilor cu 7,4 procente. Acesta este urmat de liderul PPDA, Andrei Năstase, care are o susținere de doar 6,3 la sută în rândul moldovenilor.

Aproape 6 la sută dintre respondenții deciși au încredere în președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.  Președintele Parlamentului este urmat în acest clasament de premierul Ion Chicu cu 4,1 la sută.

În liderul Partidului Nostru Renato Usatîi au încredere doar 2,8 prcente dintre respondenți.

Bașcanul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, are o credibilitate de 2,1 la sută în rândul cetățenilor deciși care au participat la sondaj.

Sondajul ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie 2020 în 83 de localități pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de plus/ minus 3 la sută.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.