Premierul Filip a venit cu o replică inconsistentă la intenția mea de a semna un Memorandum cu Uniuneaa Eurasiatică

Și e plină de contradicții.

Premierul Filip vorbește de lipsa dividendelor economice? A uitat însă că anume Acordul de Asociere cu UE a cauzat o criză a exporturilor și a falimentat mii de producători autohtoni.

Premierul Filip vorbește despre echilibru geopolitic și stabilitate socio-politică? Poate stabilitate e în birourile din clădirea Guvernului, societatea însă geme de nemulțumire, iar Republica Moldova niciodată în ultimele două decenii n-a fost atât de dezechilibrată geopolitic ca acum, când guvernarea democrată se află în confruntare diplomatică directă cu Federația Rusă.

Premierul Filip spune că avem relații bune cu CSI? Atunci de ce această guvernare nu participă la evenimentul jubiliar organizat de CSI și de ce nici măcar nu finanțează, cum se cuvine în mod legal, plecarea unei delegații la eveniment? Politica unilaterală a guvernării a dezbinat țara și dinsii vorbesc despre cooperare cu estul și vestul. Uimitor.

Și, în general, ce drept moral are un Guvern ales pe întuneric să dea lecții de conduită politică?

Presedintele are legitimitate și mandatul majorității cetățenilor acestei țări și nu voi permite nimănui să se interpună între mine și popor. Memorandumul cu Uniunea Eurasiatică va fi semnat. Și punctum.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.