Poziţia socialiştilor vizavi de decizia controversată a Curţii Constituţionale şi încercările de a desemna Guvernul

Socialiştii condamnă categoric decizia de ieri a aşa-numitei Curţi Constituţionale, calificînd-o drept un pas sigur spre uzurparea completă a puterii de stat în ţară. La ce bun mai avem nevoie de Guvern, Parlament, Preşedinte, dacă în unul din buzunarele Partidului Democrat stă Procurorul General Gurin, iar în celălalt – preşedintele CC Tănase? Cerem demisia incorpore a tuturor membrilor Curţii Constituţionale şi declarăm cu toată responsabilitatea că, mai devreme sau mai tîrziu, fiecare dintre judecători va purta răspundere pentru astfel de decizii, inclusiv răspundere penală.

Cît priveşte alegerea Guvernului – socialiștii nu vor participa nici la o şedinţă pe problema dată, indiferent de candidatură: Sturza, Plahotniuc sau alt supus al oligarhilor sau al unor state. Deputaţii PSRM vor veni doar la o singură şedinţă a Parlamentului RM – cea la care vor fi adoptate hotărîrile referitor la dizolvarea organului legislativ şi declararea datei de desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate.

În pofida ignorării criminale a voinţei poporului, care protestează activ aproximativ de o jumătate de an, socialiştii se pronunţă pentru înlăturarea pe cale paşnică a guvernării actuale şi demontarea sistemului oligarhic. Totuşi, în timpul cel mai apropiat, evenimentele ar putea ieşi de sub control, dacă oligarhii şi partenerii occidentali care le asigură protecţia, vor continua să încerce răbdarea poporului.

Socialiştii îşi reiterează deschiderea şi disponibilitatea la consolidarea tuturor eforturilor, orientate spre înlăturarea acestei guvernări anti-sociale şi spre obţinerea cît mai grabnică a hotărîrii cu privire la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Credem că, alături de parteneri puternici, avînd susţinerea totală din partea majorităţii populaţiei Moldovei, vom putea atinge aceste scopuri mult mai devreme.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.