Poziţia mea în situaţia actuală

Cu cât e mai rău drumul, cu atât mai mult praf se ridică în ochi. Cam prin asemenea cuvinte poate fi caracterizată situaţia în care se găsesc acum unele componente ale fostei Alianţe de guvernare – AIE, aflată în stare de descompunere sau semidescompunere. Explic imediat ce am în vedere.

Cu cât e mai rău drumul, cu atât mai mult praf se ridică în ochi. Cam prin asemenea cuvinte poate fi caracterizată situaţia în care se găsesc acum unele componente ale fostei Alianţe de guvernare – AIE, aflată în stare de descompunere sau semidescompunere. Explic imediat ce am în vedere.

Neîncrederea reciprocă dintre partidele-componente ale AIE, datorată egoismului fracţionar, divergenţa vădită de valori şi viziuni politice ale unor lideri, deficienţele în comunicarea internă, precum şi slabele rezultate ale guvernării în general fac astăzi improbabilă constituirea unei noi coaliţii de centru-dreapta, a unei coaliţii pan-româneşti. În asemenea condiţii, fiindu-le compromisă misiunea asumată faţă de înalte instanţe din străinătate, anumite forţe de pe eşichierul de dreapta încearcă să facă tot posibilul ca să nu fie realizată o coaliţie de alternativă, statalist-moldovenistă, de centru-stânga, care să includă Partidul Comuniştilor.

Pentru acest scop, de împiedicare a formării unei coaliţii de centru-stânga, sunt puse în uz cele mai subtile şi totodată perfide tehnici de propagandă şi manipulare politică, inclusiv este pusă în funcţiune fabrica zvonurilor, prin care se încearcă dezinformarea şi intoxicarea cetăţenilor, dar şi dezechilibrarea echipelor aflate în proces de negociere. Altfel zis, cineva din actuala guvernare, aflat acum pe un drum de ducă, aruncă praf în ochi, încearcă să manipuleze opinia publică şi bagă strâmbe, pentru a nu permite stabilizarea situaţiei şi depăşirea crizei politice. Consider că aceasta este o abordare plină de rea voinţă, care nu e doar distructivă, dar şi total amorală.

În unul din aceste zvonuri sunt vizat în mod direct, insinuându-se că eu, chipurile, aş fi pe pasul de a vota un preşedinte înaintat de o coaliţie pan-românească, de centru-dreapta. Declar oficial pentru cei care au atras atenţia la acest zvon – Nimic mai fals decât aşa ceva. Şi în mod special dau de ştire gazetei Timpul, acestei surse de zvonuri verzi (adică necoapte), că mai curând nişte unionişti actuali, de dreapta, s-ar putea trezi la realitate şi vor deveni statalişti, decât un statalist să sprijine o alianţă pan-românistă şi implicit unionistă.

Deci poziţia mea este neclintită, este o poziţie de statalist convins. Despre viziunile mele politice puteţi citi în articolul „Moldova-moldoveni-moldovenesc”, /. Şi nimeni şi nimic nu mă va putea îndepărta de la respectarea acestor principii şi valori.

Aşa că, distinşi propagandişti, daţi drumul la aer şi lăsaţi-o mai moale. Eu sunt omul echipei şi împreună cu echipa mea vom face tot posibilul ca în Republica Moldova să fie depăşită criza politică şi ţara să reia calea statalităţii şi modernizării.

Şi le propun celor din alte partide parlamentare să lase intrigile la o parte şi să contribuie la găsirea unor soluţii prin care să izbăvim ţara de alte şi alte alegeri anticipate, le propun să contribuie, prin dialog, la găsirea unui consens politic cât mai larg posibil.

Am spus într-o postare anterioară şi o repet şi acum, cetăţenii nu vor mai tolera ambiţiile nesănătoase venite din partea clasei politice. Suntem datori să punem capăt crizei. Pentru că dacă dialogul este imposibil, criza şi anticipatele sunt inevitabile.

Partidul Comuniştilor este deschis pentru dialog şi este gata să formeze o coaliţie care să asigure stabilitatea politică şi modernizarea ţării. Evenimentele din ultimele zile au demonstrat acest lucru. Suntem în aşteptarea unui gest reciproc, sincer şi franc şi din partea altor partide parlamentare.  

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.