Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii RМ

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii Republicii Moldova și care intenționează să transporte cetățeni ai Federației Ruse care doresc să revină acasă.

91456075_4234827416543231_4932260934291816448_o-300x200 Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi o cursă specială de la Moscova, care a adus în Patrie cetățenii RМ

Totodată, cu aceeași cursă au fost aduse în țara noastră 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului tip de coronavirus. Aceste teste ne permit să obținem rezultatul în decurs de două-patru ore și deja sunt apreciate în Rusia și în alte țări.

Vreau să menționez faptul că aceasta este prima tranșă a ajutorului medical oferit Republicii Moldova de către Rusia. Exprim recunoștință conducerii Federației Ruse pentru ajutorul oferit, precum și pentru decizia de a acorda Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor.

Consider că doar prin conjugarea eforturilor țărilor noastre vom reuși să depășim această criză globală fără precedent. Totodată, anume astfel de provocări complicate contribuie la consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă, apropiind statele și popoarele noastre.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.