Patriarhul Kirill ne-a binecuvîntat faptele bune

Ieri am participat la Liturghia divină de la Mănăstirea Bunei Vestiri (Zaciatievski) din Moscova, care a fost slujită de Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill. În Cuvîntarea sa de după Liturghie, Patriarhul i-a îndemnat pe toţi creştinii ortodocşi să păstreze pacea şi unitatea spirituală.

După slujbă, din numele tuturor credincioşilor ortodocşi din Moldova, l-am felicitat pe Patriarhul Kirill cu ocazia zilei de naştere, pe care Sanctitatea sa a sărbătorit-o acum cîteva zile în urmă. Patriarhul a binecuvîntat lucrările noastre, orientate spre apărarea valorilor tradiţionale şi susţinerea Bisericii Ortodoxe.

Sunt convins că viitorul Moldovei este doar în cadrul civilizaţiei ortodoxe unite şi într-o uniunea fraternă cu poporul rus. Biserica Ortodoxă a fost, este şi va fi piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Credincioşii ortodocşi din Moldova vor rămîne enoriaşi devotaţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse. Pentru noi toţi, Preafericitul Patriarh Kirill este liderul şi mentorul spiritual. Unitatea noastră nu va putea fi destrămată de nimeni!

http://www.patriarchia.ru/db/text/4278190.html

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.