Un nou partener de colaborare

Astăzi, la Tvardiţa (Taraclia), am avut o întrevedere cu Mihail Micov, Preşedintele Partidului Socialiştilor din Bulgaria, care se află în Moldova la invitaţia Partidului Socialiştilor din RM cu prilejul sărbătoririi Zilelor Scrisului şi Culturii Slave – Ziua cinstirii Sfinţilor Chiril şi Metodie. Am discutat despre oportunitatea stabilirii unor relaţii pe termen lung între formaţiunile noastre în domeniile de interes comun. Am convenit asupra semnării în cel mai scurt timp a unui acord de colaborare.

Partidul Socialiştilor din Bulgaria (PSB) a fost creat în 1990, în Bulgaria post-comunistă, ca urmare a deciziei Partidului Comunist Bulgar de a renunța la doctrina marxist-leninistă şi de a promova valorile socialiste. PSB este membru al Internaționalei Socialiste şi a Partidului Socialiştilor Europeni, fiind condus din 2014 de Mihail Micov.

Deputaţii Parlamentului European din partea Partidului Socialist Bulgar fac parte din Alianţa Progresivă a Socialiştilor şi Democraţilor în Parlamentul European. Deţin 4 din cele17 locuri în Parlamentul European atribuite Bulgariei.

Îmi exprim speranţa că prin intermediul noului partener, Partidul Socialiştilor din RM îşi va consolida perspectivele de aderare la Internaţionala Socialistă.

dodon_bulg_3 Un nou partener de colaborare

dodon_bulg_1-2 Un nou partener de colaborare

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.