Partidul Socialiștilor cere eliberarea imediată a tuturor deţinuţilor politici!

Regimul este în agonie. Pavel Grigorciuc, Mihail Amerberg, Grigore Petrenco şi alţi protestatari de la 6 septembrie, la fel ca şi Renato Usatîi sînt deţinuţi politici. Partidul Socialiștilor cere eliberarea imediată a tuturor reprezentanţilor opoziţiei.

Este evident că, pe lîngă captarea statului, are loc transformarea acestuia în stat poliţienesc. Ironia sorţii constă în faptul că statul capturat şi poliţienesc este condus de „bandiţi în lege”. Practic, întreaga clasă politică, şi nu politicienii de opoziţie, ar trebuie, astăzi, să poarte răspundere în faţa legii pentru crimele, care au fost comise de ei în ultimii şase ani.

De la tribuna APCE, reprezentanţii Partidului Socialiştilor au îndemnat toate structurile internaţionale să oprească samavolniciile la care recurg autorităţile moldoveneşti şi să le impună să-i elibereze pe deţinuţii politici. În calitate de răspuns la intensificarea protestelor celor mai mari două partide de opoziţie, guvernarea a continuat arestarea politicienilor de opoziţie. De data aceasta i-a venit rîndul lui Renato Usatîi… Cine va fi următorul? Oricare dintre noi poate fi următorul. Venim cu un apel faţă de toate structurile internaţionale, misiunile diplomatice cu îndemnul de a lansa o notă de protest, îndemnînd autorităţile moldoveneşti să înceteze persecuţiile faţă de opoziţie. Dacă reprezentanţii guvernării nu vor lua în considerare revendicările poporului moldovenesc, a partenerilor străini şi a comunităţii mondiale, ei, această aşa numită „Alianţă pentru un Miliard de Euro”, cum i se mai spune în popor, va ajunge complet izolată, iar ţara se va pomeni în pragul unui colaps total.

Noi vom intensifica presiunile pe toate direcţiile şi vom milita constant pentru obiectivele pe care le-am declarat la începutul mişcării de protest.

În această situaţie, Partidul Socialiştilor:

– cere eliberarea imediată a tuturor reprezentanţilor opoziţiei;

– convoacă şedinţa Comisiei pentru Drepturile omului, condusă de PSRM, la care va fi invitată conducerea organelor de drept, și în primul rînd SIS, Procuratura Generală şi MAI pentru clarificarea situaţiei deţinuţilor politici;

– cere convocarea imediată a unei ședințe extraordinare a Parlamentului, cu un singur punct în agenda de lucru: situaţia deţinuţilor politici; 

– mişcarea de protest se va intensifica pînă la capitularea definitivă a regimului oligarhic, antisocial şi criminal.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.