Ofensiva împotriva Constituţiei a început

Declaraţia recentă a primarului Dorin Chirtoacă privind „lacunele în Constituţie”, de care se poate chipurile profita pentru a alege preşedintele statului în turul doi cu mai puţin de 61 de voturi, ne-a revelat o nouă mo(n)stră din gândirea titanică a discipolilor lui Mihai Ghimpu. Asemenea deprinderi de a citi Legea printre rânduri, căutând lacune, este specifică mai curând escrocilor profesionişti, care studiază jurisprudenţa nu pentru a respecta legile, ci pentru a şti cum să le evite.

Declaraţia recentă a primarului Dorin Chirtoacă privind „lacunele în Constituţie”, de care se poate chipurile profita pentru a alege preşedintele statului în turul doi cu mai puţin de 61 de voturi, ne-a revelat o nouă mo(n)stră din gândirea titanică a discipolilor lui Mihai Ghimpu. Asemenea deprinderi de a citi Legea printre rânduri, căutând lacune, este specifică mai curând escrocilor profesionişti, care studiază jurisprudenţa nu pentru a respecta legile, ci pentru a şti cum să le evite. E ca şi cum ai privi în ograda altuia printre scândurile gardului căutând „lacune” prin care să pătrunzi nepoftit.

Acest caz, simptomatic pentru modul în care liberalii ştiu să abordeze Constituţia ţării, trădează o dată în plus desconsiderarea pe care o au aceşti aventurieri politici faţă de Legea supremă a statului, stat pe care ei, în sinea lor, nici măcar nu-l recunosc. Ei sunt gata să interpreteze şi să modifice Constituţia în toate felurile, aşa cum le dictează perversitatea gândirii lor „unioniste”, pentru că a-şi bate joc de Constituţia unei ţări pe care nu o recunosc pare a fi un lucru firesc pentru ei. Un an de guvernare AIE a arătat că, în intenţiile lor, liderii partidelor de dreapta sunt gata să treacă peste orice limite pentru a-şi atinge scopurile. Nu au reuşit deomamdată să modifice cum le convine normele constituţionale datorită opoziţiei dure a PCRM şi datorită votului de protest acordat de cetăţeni în ziua referendumului din 5 septembrie.

Acum, înţelegând că pot avea înainte patru ani de guvernare nestingherită, dar neîncrezători că poporul le va susţine iniţiativele de erodare a Constituţiei statului, liderii din noua guvernare AIE2 caută să aplice alte tactici, de ocolire sau interpretare a normelor dictate de Legea supremă. În acest context, declaraţia lui Chirtoacă, cel care a rezolvat deja toate problemele existente în Chişinău, demonstrează că ofensiva împotriva Constituţiei ţării a şi început. Potrivit acestui taliban al politicii moldoveneşti, deja se lucrează în acest sens, se fabrică legi, şi trebuie să ne aşteptăm în curând la surprize la fel de urât mirositoare ca şi solganul de campanie pe care Chirtoacă deja şi l-a anunţat.

Ne putem doar imagina ce se va întâmpla dacă, după alegerea în funcţia de şef de stat a lui Marian Lupu, locul de preşedinte al Parlamentului îi va reveni iarăşi lui Mihai Ghimpu, deja pe patru ani de zile. Un asemenea tablou de perspectivă al politicii moldoveneşti nu seamănă nici măcar a circ, pentru că vesel nu-i va fi nimănui. Odată cu schimbarea Constituţiei, s-ar putea să se întoarcă cu picioarele în sus şi să se schimbe totul în această ţară. Inclusiv Ţara…

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.