Nu poporul trebuie să restituie miliardul furat, ci hoții care au guvernat

Într-un an de zile te sui la deal și într-un ceas te cobori la vale. Așa spune o vorbă din popor și ea se referă cum nu se poate mai bine la acțiunea de azi a Guvernului Filip.

Tot anul acesta Filip a încercat să ne asigure că este eficient și se gândește la binele poporului. Unii au început să-l creadă. Dar astăzi chiar și cei mai creduli cetățeni au înțeles că promisiunile Guvernului Filip au fost sterile, au fost de ochii lumii, au fost de fapt niște minciuni.

Cum i s-a ridicat mîna acestui Guvern să voteze și să-și asume răspunderea pentru tocmai 7 legi și să pună recuperarea miliardului pe seama cetățenilor? Oare ei nu au luat lecții de la ce au pățit celelalte guvernări, oare Filip vrea pe urmă se se scuze prin faptul că a fost și el „un simplu prim ministru”? Oare ei cred că mandatul și protecția lor politică vor fi veșnice?

Leancă încă nu a plătit penal pentru acțiunile sale. Dar va plăti. La fel și Filip. El riscă să fie printre cei care vor întoarce miliardul stând după gratii. Nu poporul trebuie să restituie miliardul furat, ci hoții care au guvernat.

Declar că vom iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului. Furtul repetat din sistemul financiar bancar nu poate fi admis, nici cel din buget sau din buzunarul cetățenilor. Și așa nu avem bani pentru pensii, salarii, burse.

Partidul Socialiștilor cheamă toți deputații să semneze moțiunea împotriva Guvernului, indiferent de culoare politică sau optiuni geopolitice.

Acum fiecare deputat are una din puținile șanse să demonstreze de ce i-a fost încredințat mandatul. Miliardele furate trebuie să le intoarca hoții, nu poporul. Să ne mobilizăm!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.