Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid sa fie introduse in Constitutie

Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede ca PDM inca nu s-a lamurit cu propriile convingeri si vrea sa profite de doua idei politice, fara a fi credibila nici pe una din ele.

Consider ca modificarea Constitutiei prin introducerea punctului privind integrarea europeana este in detrimentul echilibrului din societate.

Moldova azi este deja divizata intre diferiti vectori geopolitici si intre diferite concepte de dezvoltare a tarii, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorala, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul sa decida vectorul de integrare si dezvoltare.

Eu pledez pentru echilibru social si in relatiile externe, fata de Est si Vest, si pentru evitarea oricaror precedente periculoase in raport cu legea suprema a tarii.

Nici fractiunea socialistilor din Parlament, nici eu ca presedinte, nu vom sustine si nu vom semna initiativa democratilor de a introduce modificari in Constitutia tarii.

Alegerile parlamentare vor arata cel mai bine pe cine si ce doresc cetățenii și nu trebuie modificata Constitutia acum, in graba, fara consens social larg si pe sfarsit de mandat politic.

http://tribuna.md/2018/10/09/vlad-plahotniuc-a-vorbit-despre-soarta-proiectului-privind-introducerea-integrarii-europene-in-constitutie/

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.