Noi, moldovenii, suntem un popor primitor, prietenos, ospitalier

Dați-ne o pace și vă dăm două înapoi – o asemenea atitudine am avut și de-a lungul istoriei, și în relațiile cu vecinii, și în raporturile noastre sociale. Însă faptul că suntem modești și toleranți nu e un motiv pentru alții, pentru străini, să se comporte brutal, jignitor și ofensator. Mai ales nu vom permite asemenea gesturi și comportamente la noi acasă, în adresa cetățenilor noștri.

Din păcate, un asemenea comportament, violent, a fost înregistrat recent, când o localnică, o tânără mamă a fost agresată în mod urât, în prezența propriului copil mic, de un grup de cetățeni străini, care fac studiile în Republica Moldova.

Vreau să cred că acest dezmăț al violenței reprezintă un caz izolat, care nu se va mai repeta și care nu va afecta negativ atitudinea cetățenilor moldoveni față de studenții străini.

Totodată, consider că asemenea gesturi trebuie penalizate, pentru a le transmite tuturor că statul știe să-și protejeze cetățenii și nu va admite violență în adresa acestora, mai cu seamă violență în adresa sau în prezența copiilor.

În acest sens, rog instituțiile abilitate, universitatea vizată, cât și serviciile de migrație, să dea cât mai prompt o notă incidentului care s-a produs și să examineze oportunitatea retragerii vizei de ședere a studenților străini, dacă circumstanțele cazului impun o asemenea decizie.

https://noi.md/societate/o-femeie-batuta-in-strada-de-citeva-studente-arabe-de-la-medicina-reactia-universitatii?fbclid=IwAR2dJjiJ2FiUEetau6U7XMU9m_SAMjHeXXdtklc0O4Pih3Q1sa9J_T33grk

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.