Moldova are viitor numai ca stat moldovenesc, ca stat neutru

Astăzi am prezentat una dintre componentele de bază a platformei mele electorale este formulată astfel: Statalitate, neutralitate și identitate moldovenească.

Eu consider că datoria unui șef de stat este să fie garantul tuturor acestor elemente de bază ale statului și poporului nostru. Iar sondajele arată că și cetățenii doresc un președinte statalist, lider al opoziției, cu viziuni politice de stănga.

Iată de ce unul dintre primele mele decrete se va referi la contracararea acțiunilor unioniste și antistatale.

Campania agresivă de promovare a unirii cu România se desfășoară în mod deschis în Parlament, Guvern şi alte instituţii publice, în mod intenționat unionismul este inoculat prin intermediul sistemului de învăţămînt, promovat pe micile ecrane, prin marșuri în cele mai mari oraşe ale ţării.

Au loc cu regularitate acţiuni de negare a Statului Moldovenesc, a istoriei şi limbii. Voi veni cu iniţiativa de interzicere prin lege a unionismului sub toate formele sale. Interdicţia va viza partide politice, organizaţii obşteşti, acţiuni şi propagandă. Apelurile la lichidarea statalităţii moldoveneşti trebuie să fie sancţionate penal.

De asemenea, Codul Educaţiei necesită modificări fundamentale. Copiii noştri trebuie să studieze istoria ţării noastre. Voi insista ca în şcoli să fie predată istoria Moldovei.

Voi aduce în Consiliul Suprem de Securitate profesionişti şi statalişti convinşi. Majoritatea şedinţelor Consiliului Suprem de Securitate vor avea caracter public, cu participarea mass-media.
Nicio numire în funcție care depinde de Preşedintele ţării nu va fi făcută pentru persoanele care dețin cetăţenia altor state. Toate persoanele cu cetăţenie dublă, care au fost numite în funcţii anterior prin intermediul aparatului Preşedintelui ţării, vor fi demise sau vor renunța la cea de-a doua cetăţenie.

Voi iniţia elaborarea unei noi Strategii de Securitate Naţională, prin care la categoria pericole vor fi indicate unionismul şi activităţile criminale ale oligarhilor. În cel mai scurt timp vom eradica aceste două flagele.

Constituţia prevede că Moldova este un stat neutru. Cu toate acestea, se aud tot mai multe voci care solicită aderarea la blocul militar NATO. Se întreprind provocări la nivel de stat cu participarea tehnicii militare. Sînt adeptul păcii. Voi obţine garanţii internaţionale pentru neutralitateа Moldovei. Soldaţii NATO nu vor mărşălui pe străzile noastre.

Ţara noastră are 657 de ani. Pe harta lumii şi mai ales a Europei vom găsi puţine state care s-ar putea mîndri cu o istorie atît de îndelungată. În aceste secole au fost încercări de a ne destrăma, de a ne supune, de a ne distruge, totuşi Moldova s-a păstrat, în primul rînd, datorită poporului său. Cred cu adevărat în ţara noastră şi în puterea poporului nostru. Ştiu că Moldova are viitor.

Moldova are viitor doar dacă îi înlăturăm de la conducere nu doar pe oligarhi, dar și pe unioniști.

Și noi considerăm că un președinte statalist, un președinte de stînga, va fi un factor deosebit de important pentru înlăturarea atît a oligarhilor, cît și a unioniștilor de la putere.

Moldova are viitor numai ca stat moldovenesc, ca stat neutru. Aceste alegeri trebuie să demonstreze asta.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.