Mandatul președintelui Timofti a expirat deja, el acum are mai mult un rol de interimar, pînă la învestirea în funcție a noului președinte

Mandatul președintelui Timofti a expirat deja, el acum are mai mult un rol de interimar, pînă la învestirea în funcție a noului președinte. Deci Timofti nu mai are legitimitatea de a lua decizii de mare importanță politică pentru țară, mai ales dacă aceste decizii nu sunt urgente, nu țin de forță majoră.

Iată de ce consider că numirea procurorului de către Nicolae Timofti este lipsită de legitimitate, este chiar ilegală, se face în grabă, aproape pe furiș, ca și votarea actualului Guvern Filip.

Nici actualul Consiliu al procurorilor nu are credibilitate, el este subordonat guvernării și în acest mod se denaturează însuși sensul de reformare a procuraturii.

Să vedem dacă Timofti va demonstra caracter măcar pe final de mandat și va refuza să participe la acest abuz evident.

Se confirmă că din această cauză se tergiversează validarea alegerilor de Curtea Constituțională, ca să nu mă pot opune oficial și real la aceste afaceri politice oligarhice.

Declar că dacă Timofti va numi un procuror, acesta nu va avea legitimitate nici în fața mea, nici în fața poporului Republicii Moldova. Voi depune toate eforturile pentru a schimba persoana numită cu un alt candidat care va fi ales in baza unui nou concurs public, din afara schemelor oligarhilor de la guvernare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.