Mă rog pentru Moldova din sfintele locuri, de pe insula Valaam, numite și ”Athosul de Nord”

Astăzi, cînd creștinii ortodocși sărbătoresc Sfînta Treime, Cinzecimea sau cum i se mai spune în popor – Duminica Mare, mă rog pentru Moldova din sfintele locuri, de pe insula Valaam, numite și ”Athosul de Nord”.
Această sărbătoare marchează Pogorîrea Sfîntului Duh peste Sfinții Apostoli și constituie cea mai veche sărbătoare creştină împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea Sfinţilor Apostoli.

Aici, în Mănăstirea Valaam Vladîka, episcopul Pankratii din Troițk, mi-a transmis o părticică din moaștele Sfântului Cuvios Antipa din Valaam, originar din Moldova, pe care urmează s-o transmit uneia din mănăstirile Moldovei.

Este foarte important ca în Moldova să se cunoască despre oamenii născuți în țara noastră, marii promotori ai credinței ortodoxe.

Cu prilejul sărbătorii, transmit sincere felicitări tuturor cetățenilor, și în special, locuitorilor satelor și orașelor care sărbătoresc astăzi hramul localității.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.