M-am întîlnit cu vechiul meu prieten, Aleksandr Burkov, actualmente guvernator interimar al regiunii Omsk

Îl cunosc pe domnul Burkov demult, de pe timpul cînd deţinea postul de conducător al organizaţiei regionale Sverdlovsk a partidului „Spravedlivaia Rossia”.

Am discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la colaborarea dintre regiunea Omsk și raioanele Republicii Moldova.

Am salutat dinamica dezvoltării relațiilor bilaterale. Astfel, în anul 2017 a fost înregistrată o creştere record în domeniul colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova şi regiunea Omsk. Cifra de afaceri a comerţului exterior dintre Moldova şi regiunea Omsk, în anul trecut, a crescut de 3,4 ori comparativ cu 2016, constituind 2340,5 mii dolari SUA, iar exporturile, în perioada dată, s-au majorat de 13,3 ori. Mai există un potenţial imens de cooperare, care trebuie valorificat la justa valoare.

Mi-am exprimat convingerea că relațiile noastre de colaborare au o perspectivă foarte bună.

Am acceptat invitaţia domnului Aleksandr Burkov de a vizita orașul Omsk de ziua oraşului, care este sărbătorită la 5 august.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.