M-am întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin

În cadrul întrevederii am făcut un schimb de opinii cu privire la agenda relațiilor bilaterale, politica internă și externă a țării, ș.a.

Am menţionat dinamica pozitivă a relaţiilor comercial-economice şi creşterea constantă a schimbului comercial între ţările noastre, pe parcursul ultimelor luni. În perioada respectivă, peste 180 de întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului au obţinut acces pe piaţa rusă iar exporturile la mai multe categorii de produse, cum ar fi fructe, legume, vinuri şi conservele, s-au majorat în medie de 3-4 ori.

Am exprimat recunoştinţă pentru măsurile luate în privinţa legalizării migranţilor muncitori moldoveni pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, sute de mii de compatrioţi de-ai noştri au beneficiat de amnistia migrațională și au posibilitatea să muncească în continuare în Rusia.

De asemenea, am accentuat asupra necesității dezvoltării și aprofundării relațiilor de colaborare dintre Federația Rusă și Republica Moldova, în interesul ambelor popoare.

Totodată, am discutat chestiuni cu privire la agenda Ședinței Consiliului Șefilor de State CSI, care va avea loc în perioada 10-12 octombrie, la Soci.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.