M-am familiarizat cu activitatea întreprinderii cu capital mixt SRL „Goloseevo” din satul Ghiliceni

Pe finalul vizitei în raionul Telenești, m-am familiarizat cu activitatea întreprinderii cu capital mixt SRL „Goloseevo” din satul Ghiliceni, fondată de mănăstirea ”Goloseevo” din orașul Kiev – mănăstire care este reprezentată în Moldova de Schitul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din acest sat.

6B8FCC90-A8F1-4A59-AFE8-C691426D9CA6-300x224 M-am familiarizat cu activitatea întreprinderii cu capital mixt SRL „Goloseevo” din satul Ghiliceni

Întreprinderea a fost înființată în anul 2007 și se ocupă de creșterea ovinelor, bovinelor și porcinelor, inclusiv procesarea laptelui. De asemenea, gospodăria dispune de 24 ha livezi de prune, caise, cireșe, 11 ha de viță-de vie, cultivă grîu și porumb pe o suprafață de 600 ha. Și această gospodărie s-a confruntat cu seceta. Dacă în anul 2019 au fost recoltate 3,5 tone de grâu la hectar, în acest an roada a constituit circa o tonă de grâu la ha. 

Apoi am vizitat și Schitul Sihăstriei Goloseevo „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” care a fost întemeiat în 2017 și se află în construcție.

Am discutat cu PS Isaachie, Episcop de Vorzel, Vicar al Mitropoliei Kievului, Stareț al Sihăstriei Goloseevo, care este băștinaș din Ghiliceni. Am dat asigurări că voi contribui la finalizarea lucrărilor de construcție a acestui locaș sfânt menționând că apreciez efortul depus pentru edificarea așezământului monahal de la Ghiliceni.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.