M-am familiarizat cu activitatea filialei locale a Zonei Economice Libere „Bălți”

În continuarea vizitei mele de lucru în raionul Strășeni, m-am familiarizat cu activitatea filialei locale a Zonei Economice Libere „Bălți”.

116134108_4735918819767419_7852028368676853041_o-300x203 M-am familiarizat cu activitatea filialei locale a Zonei Economice Libere „Bălți”

Inițial, am mers la Colegiul de Inginerie din localitate. Această instituție și-a început activitatea în anul 2019. Procesul de învățământ se desfășoară conform unei formule germane: 50% lecții teoretice, 50% lecții practice.

În prezent, în anul doi de studii la colegiu învață 34 de persoane, iar pentru anul întâi au depus actele 15 elevi. În total, această instituție de învățământ este prevăzută pentru 350 de locuri, inclusiv 80 bugetare.

Am apreciat înalt dotarea tehnică excelentă a colegiului. În unul dintre blocuri sunt amenajate săli de studiu și camere în care au fost create condiții de trai foarte bune pentru studenții din afara orașului.

De asemenea, am mers în vizită la întreprinderea locală SRL „Whetec”, care activează deja de doi ani și care se ocupă de producerea utilajului electric, a cablurilor și instalațiilor electrice pentru automobile.

Întreprinderea execută comenzi ale gigantului auto „Renault – Nissan – Mitsubishi”, iar producția este exportată în Franța. În prezent, aici activează 50 de persoane, dar planurile de creștere a volumului de producție necesită extinderea statelor de personal până la 300 de persoane.

La final, la aceeași întreprindere m-am familiarizat cu procesul de producere de la fabrica „Senronet”, care este specializată în fabricarea paharelor din carton, care sunt exportate cu succes în Rusia și în România. Compania activează din luna februarie curent și are angajate peste 20 de persoane.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.