M-am familiarizat cu activitatea a două întreprinderi agricole din raionul Rezina

Pe finalul vizitei de lucru la nordul Moldovei, m-am familiarizat cu activitatea a două întreprinderi agricole din raionul Rezina.

1-22-300x200 M-am familiarizat cu activitatea a două întreprinderi agricole din raionul Rezina

Inițial, am mers la întreprinderea „Dammag Grup” din satul Țareuca, unde este construit un complex modern pentru păstrarea, uscarea și ambalarea fructelor, preponderent a prunelor. Volumul maxim de depozitare a producției constituie circa 700 de tone.

Am apreciat înalt dotarea tehnică a întreprinderii, menționînd că, dacă în fiecare sat va fi construit cîte un asemenea complex, va crește semnificativ productivitatea și capacitatea de export a producătorilor agricoli autohtoni.

În continuare, am vizitat satul Cinișeuți, unde firma „Agroopt” are o plantație de nuci (aluni), pe o suprafață de 20 de hectare, precum și porumb dulce și legume în sere, cîte un hectar. Este o gospodărie tînără care încă nu a obținut recolte. Le-am urat proprietarilor întreprinderii succes în administrarea businessului, subliniind că creșterea culturilor nucifere este o direcție de perspectivă pentru țara noastră.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.