La invitația PSRM în Republica Moldova se află delegații din peste zece țări

La invitația PSRM în Republica Moldova se află delegații din peste zece țări pentru a participa la cea de-a XX-a aniversare de la fondarea PSRM. Azi și mîine voi avea întrevederi cu majoritatea din ele.

Astazi m-am întîlnit cu delegaţia din Belarus, reprezentanți ai Partidului Republican al Muncii şi Dreptăţii. Am discutat mai multe chestiuni, în special cele ce ţin de relaţiile bilaterale dintre ţările noastre.

Astazi Belarus la capitolul dezvoltare se poziționează mai bine decît multe state ale Uniunii Europene. Au știut sa păstreze tot ce era mai bun din perioada sovietică și au dezvoltat modele funcționale pentru dezvoltarea continuă, progresul economic și social.

În cadrul dialogului am pledat pentru intensificarea relațiilor de colaborare în toate domeniile de interes comun. Am pus accentul pe raporturile comercial-economice, menționînd oportunitatea creării unor întreprinderi mixte, în special în domeniul agricol, vinificației, de asamblare a tractoarelor etc.

La mijlocul lunii iulie, curent, voi întreprinde o vizită oficială în Republica Belarus în rezultatul căreia, sînt sigur, vom dinamiza relațiile dintre statele noastre.
Am transmis felicitări poporului Republicii Belarus cu prilejul Zilei Independenței, care este marcată la data de 3 iulie.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.