La invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, am participat la festivitatea de deschidere a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg

În cadrul vizitei de lucru în capitala de nord a Rusiei și la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, am participat la festivitatea de deschidere a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg.

La ceremonie au mai fost prezenți – Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, președintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sargsyan, vice-prim-ministru al Mongoliei, Enkhtuvshin, prim-vicepremierul Guvernului Rusiei, ministrul finanțelor, Anton Siluanov și guvernatorul interimar al or. Sankt Petersburg, Alexandr Beglov.

Le-am relatat succint participanților la Forum despre interesele naționale ale Republicii Moldova, despre relațiile strategice de cooperare ale țării noastre cu Federația Rusă și cu alți parteneri internaționali importanți, despre strategia prezidențială cu privire la promovarea unei politici externe echilibrate dintre Est și Vest ș.a.

De asemenea, am precizat că în următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern, bazat pe un larg consens național, cu scopul de a menține anume acest echilibru în politica externă.

În cadrul discursului, i-am îndemnat pe oamenii de afaceri străini să investească în economia țării noastre și i-am invitat să participe la Forumul Economic Moldo-Rus, care va avea loc în luna septembrie la Chișinău. Consider că evenimentul de astăzi are un rol foarte important în promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.