La inițiativa reciprocă, am avut o discuție telefonică cu liderul Transnistriei, domnul Vadim Krasnoselskii

În cadrul dialogului, am făcut un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, am analizat anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii. Am convenit să continuăm dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

101537104_4510337198992250_3636878057421144064_o-300x94 La inițiativa reciprocă, am avut o discuție telefonică cu liderul Transnistriei, domnul Vadim Krasnoselskii

În mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente rîului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni ș.a. Localnicii sînt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective.

Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Am reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus.

Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.