La conferința de astăzi am punctat cîteva lucruri importante, mai ales în contextul speculațiilor

La conferința de astăzi am punctat cîteva lucruri importante, mai ales în contextul speculațiilor care s-au pornit imediat după alegeri.

1. Atît rezultatele prezentate de CEC, cît și numărătoarea noastră paralelă au confirmat victoria mea în aceste alegeri. Iar reprezentanții OSCE, numeroși observatori, precum și de oficiali străini și lideri de stat au transmis mesaje prin care confirmă și ei rezultatul final al votării.

2. Regret poziția oponenților noștri, care nu au destulă maturitate politică să accepte realitatea și, cel mai rău, incită lumea la proteste. Prin așa atitudine, societatea va rămîne în continuare dezbinată și la un moment dat – incontrolabilă.

3. Vreau să vă spun că speculațiile care vin de pe dreapta pot provoca un val de contra-proteste pe stînga, un val enorm, fiindcă susținătorii mei sunt gata să iasă cu zecile de mii în nord, sud și centru pentru a apăra victoria. Și ei sunt foarte și foarte hotărîți să păstreze victoria dobîndită legal și cu atîta efort.

Însă asemenea proteste de ambele părți pot duce ușor la destabilizarea situației din țară, de care să profite unele forțe din exterior, specialiste în provocarea conflictelor și revoluțiilor. Așa că eu îndemn pe toți să se abțină de la acțiuni de protest.

4. Rămîne în vigoare propunerea mea cătrei liderii PAS și DA, de a ne întîlni și discuta rezultatele acesti campanii, precum și acțiunile pe care am putea să le organizăm ca politicieni ai opoziției.

Îndemnul meu final este următorul, nu dați foc la casă, nu transformați tinerii în masă de manevre politice, nu provocați reacții cărora apoi nu le veți putea face față.
Noi chemăm susținătorii noștri la calm. Aștept și de la voi același lucru, dacă doriți binele acestei țări și așa dezbinate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.