L-am prezentat corpului de procurori pe dl Alexandru Stoianoglo, Procuror General al Republicii Moldova

Am menționat că astăzi am semnat decretul de numire a dlui Stoianoglo în funcție, după recepționarea avizului pozitiv al Consiliului Superior al Procurorilor, care a fost votat unanim.

I-am urat succes în îndeplinirea sarcinilor dificile ce îi revin acestei instituții importante în stat. Am lansat cinci propuneri în adresa Procurorului General de care consider că ar fi bine să se ghideze în activitatea sa de mai departe:
– Eradicarea corupției din sistem,
– Neadmiterea implicării politicului în activitatea instituției,
– Investigarea cu succes a dosarelor de rezonanță,
– Neadmiterea implicării factorului extern în activitate, nici din Est, nici din Vest,
– Crearea unei echipe de procurori profesioniști și integri, cu experiență în domeniu.

Am reiterat faptul că atît procurorii, cît și societatea, așteaptă rezultate concludente cu privire la investigarea fraudei bancare, deconspirarea schemelor de corupție, uzurparea puterii în stat și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Mi-am exprimat speranța că odată cu numirea Procurorului General, instituția va deveni cu adevărat una profesionistă, ghidată de respectarea strictă a legislației. Am dat asigurări că profesionalismul, integritatea și respectarea strictă a legislației vor fi apreciate și susținute plenar de actuala guvernare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.