Întreprind o vizită scurtă în Republica Elenă, pe Muntele Athos

Întreprind o vizită scurtă în Republica Elenă, pe Muntele Athos, pentru a participa la evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” în cadrul căreia voi ocupa funcția de co-președinte.

Organizarea acestei vizite a fost convenită în luna ianuarie, curent, în cadrul întrevederii pe care am avut-o la Chisinau cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown (domnul Brown, de asemenea, se va afla pe muntele Athos în aceste zile). Acțiunea face parte din etapele de pregătire către Congresul Mondial al Familiilor, planificat pentru septembrie, 2018, la Chișinău.

La evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” participă zeci de reprezentanți din mai multe state (din Moldova si Episcopul de Bălți și Fălești – Marchel).

Toți membrii delegațiilor se vor afla în Grecia pînă saptamina viitoare. Eu mă voi întoarce la Chișinău sîmbătă pentru a fi în țară în zilele în care se planifică acțiuni în masă.

Amintesc că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor. La eveniment vor participa circa 2000 de persoane, printre care 400 de experți, persoane politice, formatori de opinie, atît la nivel național, cît și internațional, din peste 50 de state. Totodată la invitația mea, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Detalii vor urma.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.