Întreprind o vizită în orașul Bălți, unde va avea loc ședința zonală cu conducătorii Comisiilor pentru Situații Excepționale din mai multe raioane

Inițial, am desfășurat o ședință în incinta Primăriei la care au participat reprezentanții administrației locale și deputații în Parlamentul Republicii Moldova care reprezintă mun. Bălți: Alexandru Usatîi, Alexandr Nesterovschi și Vladimir Vitiuc.

2-1-300x201 Întreprind o vizită în orașul Bălți, unde va avea loc ședința zonală cu conducătorii Comisiilor pentru Situații Excepționale din mai multe raioane

Am discutat diverse subiecte cu privire la situația actuală din municipiul Bălți.

Ținînd cont de starea dezastruoasă a drumurilor din municipiul Balti, care este al doilea oraș ca număr de populație din țară, după orașul Chișinău, am venit cu inițiativa, și mă adresez guvernului, ca la modificarea bugetului care va avea loc peste cîteva zile, să fie alocate suplimentar 25 milioane de lei pentru reparația drumurilor din min. Bălți, sau de 10 ori mai mult decît a fost prevăzut inițial în Bugetul de Stat (acum e prevazut 2,1 mln lei), iar împreuna cu mijloacele Fondului Rutier din bugetul de stat in acest an vir fi alocate pentru reparația drumului peste 40 mln lei.

Așa volume de investiții din bugetul de stat pentru drumurile din m. Balti sunt in premiera pentru ultimii 10 ani.

În curînd voi iniția cîteva proiecte sociale și economice importante pentru capitala de nord a țării. Voi acorda în continuare o atenție sporită municipiului Bălți și locuitorilor acestuia.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.