Întreprind o vizită de lucru la nordul țării pentru a mă familiariza la fața locului cu situația din spitalele din Soroca și Florești

Inițial, la hotar cu orașul Soroca, care se află în carantină, am avut o întrevedere cu președintele raionului, Veaceslav Rusnac, deputata în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, Alla Pilipețcaia, directorul spitalului raional, Angela Rusnac și alți responsabili.

92943031_4288006074558698_1859935699201949696_o-300x214 Întreprind o vizită de lucru la nordul țării pentru a mă familiariza la fața locului cu situația din spitalele din Soroca și Florești

Am fost informat că în conformitate cu decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, în orașul Soroca sînt aplicate reguli mai stricte în privința circulației cetățenilor, timpul aflării oamenilor în stradă, ș.a. De asemenea, a fost dislocat un efectiv suplimentar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru a supraveghea respectarea acestor restricții.

Directorul spitalului raional Soroca, Angela Rusnac, mi-a comunicat că spitalul din Soroca este unul strategic și dispune de 280 de locuri. În prezent sunt 101 pacienți dintre care 87 testați pozitiv la COVID-19. Instituția este asigurată cu echipamentele de protecție și medicamentele necesare. Toți medicii care doresc sînt asigurați cu cazare, hrană și transport gratuit din partea autorităților locale. O veste îmbucurătoare este că o parte din cadrele medicale care s-au aflat în carantină, revin la muncă.

Autoritățile locale m-au asigurat că gestionează situația, iar localnicii respectă restricțiile impuse. Totodată la nivel local a fost luată decizia și sînt alocate cîte 10000 lei familiilor membrii cărora au decedat în urma infecției cu COVID-19.

Am mulțumit medicilor și tuturor celor care sînt implicați în lupta cu virusul de tip nou. Am dat asigurări că vom depune toate eforturile și vom acorda tot sprijinul necesar pentru a depăși cît mai curînd posibil situația de criză în care ne aflăm cu toții și în special localitățile aflate în carantină.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.