Întreprind o vizită de lucru în zona de centru a țării

Întreprind o vizită de lucru în zona de centru a țării, în cadrul căreia mă voi familiariza cu starea actuală a sectorului agroindustrial din zona respectivă, voi vizita un lăcaș sfînt și o instituție preșcolară care a beneficiat de suport din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne.

Dat fiind faptul că astăzi creștinii ortodocși o cinstesc pe Sfînta Fericită Agafia, împreună cu Prima Doamnă am participat la slujba oficiată la Mănăstirea cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Cușelăuca, raionul Șoldănești, unde se află moaștele Sfintei Agafia.

Sfînta Fericită Agafia a avut o viață grea și suferindă, dar îndreptată spre slujirea lui Hristos. După mai mulți ani de cercetări a vieții acestei sfinte Fericita Agafia (Maranciuc) a fost canonizată de Biserica Ortodoxă din Moldova pe 24 septembrie 2016, iar ziua trecerii sale în neființă – 22 iunie – a fost stabilită drept ziua pomenirii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.