Întreprind o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina

Întreprind o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina, pentru a mă familiariza cu situația epidemiologică la fața locului, pentru a discuta măsurile anticriză cu administrațiile raionale și pentru a lua cunoștință cu activitatea agenților economici și a-i felicita pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

1-19-300x201 Întreprind o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina

Prima destinație este comuna Alcedar, din Șoldănești, unde am vizitat gospodăria locală – SRL „Vagadi”, specializată în cultivarea fructelor și a cerealelor. Întreprinderea activează pe o suprafață de peste 100 de hectare și dispune de utilaj frigorific pentru păstrarea recoltei, cu capacitatea maximă de 600 tone. Anul trecut, recolta de cereale a fost de circa 1800 de tone, de porumb peste 2 mii de tone și de fructe tot peste 2 mii de tone.

Am salutat activitatea gospodăriei și am asigurat conducerea și colaboratorii acesteia de faptul că autoritățile țării vor depune maximum eforturi pentru a susține agenții economici și populația în această perioadă dificilă pentru noi toți.

În continuare, m-am deplasat în satul Cușmirca, unde am vizitat un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Anton Solovei a sărbătorit în anul curent cea de-a 95-a aniversare, iar în anul trecut, împreună cu soția sa, Maria Sîrbu, au marcat 70 de ani de căsnicie. I-am exprimat veteranului respectul meu enorm și l-am felicitat cu ocazia celor 75 de ani ai Marii Victorii, dorindu-i lui și familiei sale sănătate și liniște sufletească.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.