Întreprind o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, unde sînt planificate cîteva întrevederi

Inițial, împreună cu Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, am inspectat lucrările de construcție ale stadionului de fotbal din Comrat. Țin să amintesc că decizia cu privire la edificarea acestui obiect a fost luată în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în țara noastră, care a avut loc în luna octombrie 2018. Atunci, aflîndu-se în Găgăuzia, domnul Erdoğan a promis că va edifica la Comrat un stadion nou.

Astăzi, complexul sportiv este construit de către partenerii noștri turci și aproape o jumătate din lucrări sunt finisate. Volumul sumar al investițiilor constituie aproximativ 7 milioane de euro. Inaugurarea stadionului este preconizată pentru vara acestui an. Stadionul va avea o capacitate de 5 mii de spectatori, iar sala de sport care se construiește în imediata vecinătate – circa 120 de persoane.

Am salutat mersul lucrărilor de construcție și le-am mulțumit prietenilor noștri turci pentru sprijinul acordat în realizarea numeroaselor proiecte în Republica Moldova și în special în Găgăuzia. Mi-am exprimat încrederea că localnicii care practică sportul vor aprecia la justa valoare noul stadion.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.