Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

Igor Dodon, deputat în Parlamentul RM, fondatorul Asociației obștești Iubesc Moldova” a participat astăzi, la ceremonia de inaugurare a monumentului preacuviosului Serghie de Radonej, care a avut loc la Bălți. La ceremonie au participat Episcopul de Bălți și Fălești Marchel, președintele Comitetului Dumei de Stat din FR în domeniul organizațiilor obștești și religioase, Iaroslav Nilov, ambasadorul FR în Republica Moldova, Farit Muhametșin, fostul și actualul primar al or. Băți – Vasile Panciuc și Renato Usatîi, mai mulți participanţi şi invitaţi ai Conferinţei „Civilizaţia ortodoxă şi lumea modernă în noile realităţi geopolitice” care s-a desfășurat ieri la Chișinău.

Liderul PSRM a declarat că montarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej este un eveniment istoric și va contribui la afirmarea Moldovei în calitate de ţară ortodoxă.

”Astăzi are loc un eveniment istoric, deoarece este inaugurat primul monument al preacuviosului Serghie de Radonej la noi în Moldova. Anul trecut, anume în acest loc, cu binecuvîntarea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill a fost adusă Icoana și moaștele Preacuviosului Serghie de Radonej la care s-au închinat zeci de mii de creștini, a spus Igor Dodon.

Potrivit deputatului, inițiativa montării acestui monument a venit din partea preşedintelui Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, care este și președintele Fundației Preacuviosului Serghie de Radonej, grație căreia asemenea monumete au fost instalate în circa zece state.

Deputatul a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea evenimentului de astăzi: Episcopului Marchel, care a condus ceremonia de inaugurare și care prin acțiunile și îndemnurile sale face ca statul nostru să existe, conducerii or. Bălți – fostului și actualului primar al or. Bălți, care au acceptat ca acest eveniment să se întîmple la Bălți. ”Deocamdată n-am reușit să inaugurăm un astfel de monument la Chișinău, dar Vă promit că la Chișinău vom obține să organizăm Hramul Preacuviosului Serghie de Radonej”, a menționat Igor Dodon. 

Moldovenii ca nici o dată au nevoie de consolidare. Sper că acest eveniment va contribui la consolidarea țării noastre pentru a obține victoria”, a concluzionat Dodon.

Menționăm că montarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej a fost posibilă grație suportului  Asociaţiei obştești ,,Iubesc Moldova”. Tot cu suportul Asociaţiei ,,Iubesc Moldova”, în colaborare cu Fondul Internaţional pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe, cu prilejul inaugurării monumentului preacuviosului Serghie de Radonej, la dat de 16 octombrie s-a desfășurat Conferinţa Internaţională „Civilizaţia ortodoxă şi lumea modernă în noile realităţi geopolitice”, la care au participat reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, politicieni şi experţi din Moldova, regiunea Transnistreană, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Georgia, Belorusia, Serbia, Munte Negru, Letonia şi alte ţări.

11147013_1259485014077501_6029029496839612965_n Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

12088503_1259521540740515_6995458540739423121_n Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

20151017-020 Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

20151017-052 Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

20151017-039 Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

20151017-071 Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

20151017-076 Inaugurarea monumentului preacuviosului Serghie de Radonej

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.