Înainte de revenirea mea în Patrie, de la Paris, am acordat două interviuri exclusive

Înainte de revenirea mea în Patrie, de la Paris, am acordat două interviuri exclusive: influentului ziar „Le Monde” și postului de televiziune „Russia Today France”.

Am caracterizat politica internă a Republicii Moldova în contextul alegerilor parlamentare care vor avea loc în luna februarie, am explicat esența strategiei de bază a politicii externe a Președintelui RM: politică externă echilibrată în baza principiului de neutralitate permanentă. De asemenea, am discutat despre starea actuală și perspectivele reglementării diferendului transnistrean.

Revin în Moldova după o vizită de lucru foarte productivă în Franța, unde, la invitația Președintelui Emmanuel Macron, am participat la Forumul Păcii dedicat aniversării unui centenar de la sfîrşitul Primului Război Mondial. În cadrul Forumului, am discutat cu principalii lideri din Occident, și de asemenea, am avut o întîlnire bilaterală cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.