În timpul cinei am avut o discuţie cu prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasizade

. Am vorbit despre acţiunile concrete care urmează a fi întreprinse pentru realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul întrevederii cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

Totodată, am menţionat că în Republica Moldova sunt înregistrate peste 100 de întreprinderi cu capital azer cu un volum de circa 1,5 mln. dolari SUA. Am reiterat interesul pentru promovarea şi susţinerea în continuare a proiectelor investiţionale ale agenţilor economici din cele două ţări.

Am subliniat că acest volum al raporturilor comerciale bilaterale nu reflectă în deplină măsură capacităţile de cooperare ale ţărilor noastre în sectorul dat, fapt care demonstrează necesitatea unor acţiuni comune în vederea sporirii schimbului comercial-economic între statele noastre.

Ne vom strădui să organizăm, în toamna anului curent, vizite la Chişinău pentru mai mulți antreprenori azeri, care vor putea evalua la fața locului posibilităţile de dezvoltare a cooperării economice bilaterale.

Am reiterat interesul pentru activizarea cooperării cu partea azeră în sfera energetică.

Am subliniat interesul pentru participarea unor potenţiali parteneri azeri la activităţile zonelor economice libere şi ale parcurilor industriale din Republica Moldova.

De asemenea, am exprimat interesul pentru participarea producătorilor azeri la expoziţiile specializate, organizate cu regularitate în Moldova.

În alt context am discutat despre recunoaşterea reciprocă a diplomelor de studii. Un asemenea acord este semnat între țările noastre, însă acesta nu funcționează. Am subliniat necesitatea realizării acestui document în practică.

Totodată am abordat subiecte legate de implementarea unor programe comune în domeniul social, cultural precum şi în alte domenii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.