În sfîrșit după o lună de zile Curtea Constituțională a ajuns să valideze mandatul de președinte

În sfîrșit după o lună de zile Curtea Constituțională a ajuns să valideze mandatul de președinte pe care mi l-au oferit cetățenii Republicii Moldova.

Știm că această întîrziere s-a produs și din cauza faptului că oponenții mei politici au tergiversat în mod intenționat transmiterea documentelor la Curtea Constituțională.

Declar o dată în plus, am suspiciuni că aceste tergiversări s-au făcut în mod intenționat și încă urmează să aflăm cauza lor.

Dacă mandatul meu ar fi fost validat mai devreme, aș fi putut interveni în unele procese importante cum ar fi:
– deschiderea oficiului NATO,
– numirea procurorului,
– așa numita reformă în sistemul de pensionare care a rezultat în majorarea vîrstei de pensionare și altele.

În orice caz, astazi a fost validat rezultatul scrutinului prezidential și urmează să formalizăm statutul de Presedinte al Republicii Moldova prin ceremonia de inaugurare care se va desfășura în cel mai apropiat timp. Sperăm ca guvernarea să nu tergiverseze asupra datei învestirii.

Pe această cale le mulțumesc și îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova că alegerea lor a fost consemnată constituțional.

Un act legitim a devenit și un act perfect legal.

De acum încolo odată învestit în funcție, mă voi ocupa rînd pe rînd de înfăptuirea și realizarea promisiunilor mele electorale.

Mă voi strădui ca anul 2017 să fie pentru Republica Moldova un an substanțial mai bun decît 2016.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.