În satul Verejeni, Telenești am inspectat cum se desfășoară reparația drumului local

Conform programului „Drumuri bune pentru Moldova 2020”, în satul Verejeni sunt preconizate lucrări de reparație a două sectoare de drum cu o lungime de 0.425 km, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste un milion de lei.
8D24E620-ED21-40EF-98CB-C1C457E6473A-300x239 În satul Verejeni, Telenești am inspectat cum se desfășoară reparația drumului local

Am menționat cât de important este pentru actuala guvernare să asigure cetățenilor noștri condiții de trai mai bune și o infrastructură modernă. Am îndemnat locuitorii în caz că vor depista nereguli în procesul de construcție a drumului să sesizeze autoritățile.

Ulterior, am verificat terenul pe care urmează să fie construită o platformă industrială multifuncțională (parc industrial), în Telenești.

Terenul are o suprafață de 10 ha și este în proprietate publică a statului. Evaluările specialiștilor arată că pentru conectarea lui la rețelele de energie electrică, gaze naturale, apă și canalizare sunt necesare circa 1,63 milioane lei.

Am menționat că la inițiativa mea vor fi create Platforme Industriale Multifuncționale în 16 raioane cu nivel de industrializare mai scăzut, iar statul va acorda tot sprijinul necesar în acest sens.

Crearea platformelor va contribui direct la dezvoltarea raionului, a întreprinderilor mici și mijlocii, implementarea tehnologiilor moderne, crearea locurilor de muncă, dar și atragerea investitorilor autohtoni și străini.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.