În incinta Federației de Șah din Armenia, am avut o întrevedere cu vice-președintele acestei Federații

În incinta Federației de Șah din Armenia, am avut o întrevedere cu vice-președintele acestei Federații, binecunoscutul maestru de șah armean și sovietic, cvadruplu campion al Armeniei, Smbat Lputian.

Atît în Republica Moldova, cît şi Republica Armenia, şefii de stat deţin, concomitent, şi postul de conducători ai federaţiilor de şah. Anume de aceea, împreună cu omologul meu, Serzh Sargsyan, avem o atitudine specială faţă de regele jocurilor – şahul.

Am convenit asupra necesității activizării cooperării dintre federaţiile noastre. I-am invitat pe cei mai buni şahişti armeni să participe la competițiile internaționale, organizate în Moldova.

Şahul nu cunoaşte frontiere. Este un joc frumos şi vechi, care reuneşte oameni şi popoare din lumea întreagă. Armenia are tradiţii bogate în şah, dăruind lumii mai mulţi campioni în şah. Suntem dispuşi să colaborăm cu Federaţia de Şah din Armenia în scopul dezvoltării şi promovării şahului în ţările noastre.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.