În încheierea vizitei de lucru în Găgăuzia, m-am familiarizat cu activitatea întreprinderii „Vinurile Comratului”

În încheierea vizitei de lucru în Găgăuzia, m-am familiarizat cu activitatea întreprinderii „Vinurile Comratului” – unul dintre cei mai mari producători de vinuri din sudul Moldovei.

Am vizitat cîteva secții, i-am salutat pe lucrători și am apreciat înalt activitatea combinatului de vinuri. Am dat asigurări conducerii și angajaților întreprinderii că autoritățile țării vor acorda o atenție deosebită producătorilor autohtoni și extinderii pieței de desfacere a produselor lor.

Compania „Vinuri de Comrat” reprezintă o unitate modernă cu capacitatea de 5 mii de tone cu ciclu închis, de la cultivarea strugurilor, prelucrarea, prepararea și îmbutelierea mai multor tipuri de vin. Vinificatorii din Comrat păstrează și transmit din generație în generație tradiția clasică de fabricare a vinurilor unice din sudul Moldovei utilizînd totodată tehnologii inovatoare moderne.

Istoria acestei fabrici este de peste 120 de ani, iar inițial, pe lîngă vin se mai producea și vodcă. În prezent, compania include 3 fabrici și peste 400 de hectare cu plantații de viță de vie unde activează cca 160 de angajați. Portofoliul acesteia include peste 50 de serii de produse care sunt exportate în țări precum: Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Letonia, Lituania, Estonia, Japonia, China, Rusia, Kazahstan, Belarus, Ucraina, Uzbekistan.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.