În cursul vizitei în teritoriu, am mers la Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din satul Chirsova, mun. Comrat

În cursul vizitei în teritoriu, am mers la Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din satul Chirsova, mun. Comrat – localitate populată preponderent de etnici bulgari și găgăuzi.

În prezent aici își fac studiile circa 280 de elevi. M-am familiarizat cu necesitățile și problemele cu care se confruntă instituția și cadrele didactice menționînd că voi acorda sprijinul necesar în vederea bunei funcționări a acesteia. Am reiterat că voi depune toate eforturile ca instituțiile de învățămînt din satele și orașele noastre să nu fie închise.

De asemenea, am fost plăcut surprins de faptul că locuitorii satului Chirsova au transformat subsolul gimnaziului într-o sală sportivă, astfel încît, atît elevii cît și localnicii, să-și dezvolte cu succes abilitățile fizice. Am amintit despre acțiunile pe care le întreprind în vederea dezvoltării sportului în țara noastră, inclusiv despre construcția terenurilor sportive în satele și raionale Moldovei.

Le-am urat copiilor succese la învățătură, perseverență și rezultate pe măsura așteptărilor.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.