În calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova am convocat ședința ordinară a prezidiului Federației de Șah

În cadrul ședinței a fost susţinută unanim înaintarea candidaturii dlui Arcadii Dvorkovici, reprezentant al Federaţiei de Şah din Rusia și cunoscut om politic, în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE). Dl. Dvorkovici a fost vice-prim-ministru al Federaţiei Ruse, preşedinte al Comitetului de observatori a Federaţiei de Şah din Rusia, actualmente – preşedinte al comitetului organizatoric al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. A fost susținută, de asemenea, şi echipa înaintată de Arcadii Dvorkovici la conducerea FIDE, echipă din care fac parte reprezentanții federațiilor de şah de pe toate continentele.

Menționez că alegerile Preşedintelui FIDE vor avea loc în cadrul Congresului FIDE care se va desfășura în lunile septembrie-octombrie în oraşul Batumi și la care voi participa personal.

Totodată, în cadrul ședinței, trei asociații sportive raionale s-au afiliat la Federația de Șah din Moldova, astfel numărul cluburilor și asociațiilor sportive afiliate la Federație a ajuns la treizeci şi şase.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.