În calitate de Președinte al Federației de Șah a Republicii Moldova am convocat ședința ordinară a prezidiului Federației de Șah

În calitate de Președinte al Federației de Șah a Republicii Moldova am convocat ședința ordinară a prezidiului Federației de Șah, în cadrul căreia, am făcut bilanțul activității Federaţiei pentru anul 2018 și am fixat prioritățile pentru 2019.

Am constatat cu satisfacție că în anul 2018 au fost organizate 35 competiţii naționale. Şahiștii noștri au participat la optsprezece competiții internaționale unde au obținut mai multe rezultate frumoase:

-Marele Maestru Internaţional, Dmitrii Svetushkin a cucerit medalia de aur în Superliga Campionatului Național pe echipe din România, 24 noiembrie – 02 decembrie.

-Elevul Centrului de Performanță al Federației de Șah, Andrei Macovei aobținut primul loc la tabla întîia cu 6 puncte din 9 posibile în același Campionat, îndeplinind prima normă de mare maestru!

-Juniorul Ivan Schitco a îndeplinit a doua normă de maestru internațional cu o performanță 2488 la tabla întîia la Olimpiada Mondială de juniori din Konya, Turcia, 24 noiembrie – 02 decembrie!

-În luna august, Felicia Ojog a cucerit medalia de argint la Campionatul Europei între junioare ș.a.

Totodată, pe parcursul anului curent, opt cluburi şi asociații sportive au fost afiliate la Federația de Șah. Astfel numărul cluburilor și asociațiilor sportive afiliate la Federație a ajuns la patruzeci şi patru. În 26 de raioane ale ţării avem organizaţii locale ale şahiştilor.

În cadrul ședinței a fost aprobat Calendarul acţiunilor sportive naţionale şi internaţionale a Federației de Șah pentru anul 2019. Am stabilit organizarea în luna februarie 2019 a unui turneu internațional “Cupa Președintelui” cu invitarea unor Mari Maeștri de peste hotare.

De asemenea, a fost luată decizia privind organizarea în data de 22 decembrie, 2018 a unei Conferinţe Naţionale “Şahul în şcoală” care se va axa pe importanța predării șahului în instituțiile de învățămînt general.

Am stabilit pentru data de 19 ianuarie convocarea Adunării Generale de dare de seamă a Federației de Șah.

În calitate de Președinte al Federației de șah a Moldovei și Președinte al țării voi continua să contribui la promovarea sportului în ansamblu şi a şahului în particular.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.