În cadrul vizitei la Ierusalim, am avut o întrevedere cu Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić

Am salutat dialogul pozitiv dintre țările noastre și am pledat pentru intensificarea acestuia la nivel de conducere de vîrf a statelor. În context, am constatat cu satisfacție dialogul constant stabilit cu dl. Vučić în cadrul mai multor întrevederi desfășurate în marja unor evenimente internaționale, precum și contactele stabilite între primii miniștri ai țărilor noastre.

Totodată, am discutat despre aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin consolidarea colaborării dintre Camerele de Comerț și Industrie din Republica Moldova și Republica Serbia. Am menționat că volumul schimbului comercial bilateral rămîne insuficient și necesită valorificare la justa valoare.

Am subliniat și faptul că țările noastre au semnat 13 acorduri în diferite domenii iar 10 acorduri sunt în proces de negociere.

La finele întrevederii, am dat curs invitației Președintelui Serbiei de a efectua o vizită oficială în această țară în luna aprilie curent.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.