În cadrul vizitei în zona de nord a țării, am avut o întrevedere cu doi ierarhi ai Mitropoliei Moldovei

În cadrul vizitei în zona de nord a țării, am avut o întrevedere cu doi ierarhi ai Mitropoliei Moldovei care ghidează spiritual enoriașii din nordul Moldovei: Episcopul de Bălți și Fălești, Markel și Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim.

1-8-300x221 În cadrul vizitei în zona de nord a țării, am avut o întrevedere cu doi ierarhi ai Mitropoliei Moldovei

Sub ghidarea spirituală a acestor eparhii se află capitala de nord – orașul Bălți, precum și raioanele Fălești, Glodeni, Sîngerei, Edineț, Briceni, Ocnița și Dondușeni.

Am discutat despre situația gravă în care s-a pomenit întreaga lume și despre măsurile de depășire a acestui pericol, întreprinse de Guvernul țării, Ministerul Sănătății și Protecției Sociale. De asemenea, am vorbit despre instrucțiunile pentru slujitorii bisericii și enoriași aprobate de Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse și Sinodul Mitropoliei Moldovei.

Episcopii Markel și Nicodim au manifestat susținere deplină față de acțiunile întreprinse de autorități, inclusiv cele ce țin de organizarea evenimentelor în masă. Potrivit lor, ierarhii și clerul Mitropoliei vor acționa în strînsă coordonare cu conducerea țării, cu serviciile sanitar-epidemiologice și vor lua toate măsurile necesare de protecție.

În special, sfintele liturghii din zilele de duminică vor avea loc în curțile bisericilor, în aer liber, cu respectarea distanței sociale dintre enoriași. Toate lăcașele de cult vor fi asigurate cu soluții dezinfectante necesare. Activitatea tuturor școlilor duminicale va fi sistată.

Am exprimat recunoștință față de ierarhii Bisericii Ortodoxe pentru organizarea activității de voluntariat privind acordarea sprijinului pentru persoanele în etate și cele nevoiașe în această perioadă complicată.

Mi-am exprimat speranța că pînă la Sfintele Paști, cu credință în suflet și acțiuni concrete, vom reuși să stopăm invazia acestei pandemii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.